DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over Otib > Sectorplan

Sectorplan voor de technische installatiebranche

Kwalitatieve impuls geven aan de branche

Bedrijven in de technische installatiebranche staan voor grote uitdagingen: technologische ontwikkelingen, een veranderende arbeidsmarkt en de vraag naar zorg op afstand en duurzaam bouwen. Om werkgelegenheid in de branche te stimuleren en het behoud van vakmanschap te waarborgen, is het Sectorplan voor de technische installatiebranche ontwikkeld. Met dit sectorplan krijgen bedrijven extra handvatten aangereikt om werk te maken van persoonlijke ontwikkeling, vakmanschap te versterken en vaktalenten te behouden. 
 

Nieuw Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit / Sectorplan tranche 3

Als onderdeel van het Sectorplan heeft OTIB het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit opgericht. Zowel werkgevers als werknemers kunnen terecht bij het Steunpunt, bijvoorbeeld met vacatures ,CV's en/of vragen over scholing. Het Steunpunt kan daarnaast al uw vragen over de arbeidsmarkt en mogelijkheden voor scholing beantwoorden. Met het Steunpunt zet OTIB zich in om werkgevers en werknemers te verbinden voor het behoud van vakmanschap in de installatiebranche. Lees hier meer over het Steunpunt en neem direct contact op! Ook vindt u op de website van het Steunpunt meer informatie over de arbeidsmarktcoaches. Deze coaches weten waar het vraag en aanbod zich in uw regio bevindt!
 

Maatregelen

De technische installatiebranche moet inspelen op een veranderende arbeidsmarkt. Door nieuwe ontwikkelingen en technologische innovaties verandert de vraag van de klant continue. Het sectorplan bevat dertien maatregelen om werkgelegenheid te stimuleren en behoud van vakmanschap te waarborgen. Met de maatregelen hebben werkgevers geïnvesteerd in hun vaktalenten. Zowel nieuwe als bestaande medewerkers; jong en oud; ervaren en minder ervaren.

De termijn voor het aanmelden van nieuwe deelnemers voor de maatregelen 4, 12 en 13 is verstreken. Dit geldt ook voor het aanleveren van aanvullende documenten in het kader van de declaraties. Alle documenten die wij voor 1 juni 2017 hebben ontvangen worden op datum binnenkomst beoordeeld. Het is mogelijk dat OTIB Projectservice u verzoekt om aangepaste documenten aan te leveren wanneer de aangeleverde documenten niet voldoen. Documenten die wij na deze datum hebben ontvangen, proberen wij nog tijdig te kunnen beoordelen. Openstaande uitbetalingen worden na de accountantscontrole financieel afgewikkeld.
 

De komende periode zal telkens nieuwe informatie worden gepubliceerd over de maatregelen uit het sectorplan. Houd de website in de gaten voor meer informatie. Voor vragen over het sectorplan kunt u contact opnemen met de OTIB Projectservice via telefoonnummer 0348 – 437 340 of sectorplan@otib.nl.

Achtergrond

Het Sectorplan voor de technische installatiebranche is opgesteld op basis van een arbeidsmarktanalyse binnen de installatiebranche. De sociale partners hebben de kwantitatieve en kwalitatieve knelpunten benoemd aan de vraag- en aanbodzijde. Bij deze analyse is gebruik gemaakt van het bestaande onderzoek Trends en ontwikkelingen in de technische installatiebranche 2014. Op basis van deze analyse zijn de thema’s en de noodzakelijke maatregelen benoemd. 
 

Thema’s

De thema’s van het sectorplan zijn:
  • Arbeidsinstroom en begeleiding van jongeren
  • Behoud van oudere vakkrachten
  • Mobiliteit en duurzame inzetbaarheid
  • Scholing vergroten vakmanschap (green skills)
  • Trajecten van-werk-naar-werk
  • Loopbaanondersteuning
Deel deze pagina