DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Over OTIB > Wie is Otib?

Wie is OTIB?

Vakmensen maken het in de techniek. OTIB ondersteunt deze vakmensen; vanzelfsprekend in samenwerking met de sociale partners. Met elkaar hebben we immers een schat aan kennis en inzichten die bijdragen aan het vakmanschap.

De organisatie
OTIB zet zich in voor ruim 130.000 werknemers en bijna 10.000 werkgevers in de branche. Hierbij hebben we maar één missie: Vakmensen in de Technische Installatiebranche in staat stellen om hun talent optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Met een kleine, effectieve organisatie weet OTIB producten te ontwikkelen die het vakmanschap in de branche stimuleren.

Hierbij hanteren we drie programmalijnen waar langs we ons aanbod ontwikkelen:

Een heldere regiostructuur zorgt ervoor dat OTIB dichtbij de dagelijkse praktijk van de bedrijven blijft staan. De algemeen directeur van OTIB is Sven Asijee.

Financiering
OTIB wordt gefinancierd door alle vakmensen in de technische installatiebranche. Op grond van de voor de bedrijfstak afgesloten CAO dragen werkgevers en werknemers een op basis van de loonsom bepaald bedrag ten bate van scholing en ontwikkeling af. OTIB zet deze middelen in om vakmanschap in de branche te ondersteunen. Vakmensen staan voor ons centraal. Bekijk hier het heffingspercentage. 

Bestuur
Alle vakmensen in de branche dragen bij aan de inzet van OTIB op vakmanschap. Het bestuur bestaat dan ook uit vertegenwoordigers van de werknemers- en werkgeversorganisaties:

Namens werknemers zijn dit:

 De bestuursleden namens de werkgevers komen voort uit:

 

 

Deel deze pagina