DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Subsidie > Algemene uitleg

Welke subsidies zijn beschikbaar?

Werken aan kwaliteit en talent

OTIB verstrekt werkgevers in de technische installatiebranche een tegemoetkoming voor scholing van hun werknemers. Goed geschoolde vaktalenten geven de branche immers een kwaliteitsimpuls. Voor de diverse opleidingen zijn verschillende regelingen voor tegemoetkoming van toepassing. Ontdek van welke regeling u gebruik kunt maken!

  • Volgt uw werknemer een cursus of een training en neemt u daarvan de kosten voor uw rekening, dan komt u wellicht in aanmerking voor de OntwikkelingsStimuleringsRegeling (de OSR).
  • Heeft u werknemers die een leer-werktraject volgen en waarvoor u een beroepspraktijkovereenkomst (BPV) heeft afgesloten, dan biedt de BeroepsPraktijkVorming u een tegemoetkoming voor het beschikbaar stellen van een beroepspraktijkvormingsplaats.
  • Heeft u werknemers in dienst die een MIT of duale HBO-opleiding volgen, dan kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming voor het bieden van een praktijkplaats.
  • Met een Ervaringscertificaat kunnen werknemers zonder specifiek vakdiploma toch laten zien dat zij over de juiste competenties beschikken. OTIB biedt werkgevers een tegemoetkoming voor een Ervaringscertificaat (EVC).
  • Heeft u vrouwen met een technische opleiding in dienst die zich als rolmodel inzetten voor het project Spiegelbeeld, dan verstrekt OTIB u een onkostenvergoeding voor hun afwezigheid. 
  • Als onderdeel van het Sectorplan heeft OTIB het Steunpunt Arbeidsmarktmobiliteit opgericht. Zowel werkgevers als werknemers kunnen terecht bij het Steunpunt, bijvoorbeeld met vacatures ,CV's en/of vragen over scholing. Het Steunpunt kan daarnaast al uw vragen over de arbeidsmarkt en mogelijkheden voor scholing beantwoorden.
  • Voor een extra stimulans van scholing van uw werknemers op het gebied van duurzaamheid en het verbeteren van de zij-instroom en instroom van nieuwe leerlingen in de technische installatiebranche zijn er tijdelijke regelingen. Bekijk op welke extra tegemoetkomingen u wellicht een beroep kunt doen!
Deel deze pagina