DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Subsidie > BPV regeling

BeroepsPraktijkVorming (BPV)

Opgedane kennis direct gebruiken in de praktijk

Heeft u ook werknemers in een leer-werktraject? Dan zijn de regelingen gekoppeld aan een brede beroepsopleiding er voor u. Deze regelingen bieden een tegemoetkoming voor het beschikbaar stellen van een beroepspraktijkvormingsplaats.

De regelingen zijn:

  • Instroomreglement BPV; voor werknemers die korter dan 24 maanden werkzaam zijn bij een bij OTIB aangesloten werkgever.
  • Opscholingsreglement BPV; voor werknemers die langer dan 24 maanden werkzaam zijn bij een bij OTIB aangesloten werkgever.

Kijk onder hoogte vergoeding voor het actuele bedrag voor de Instroomregeling BPV of de Opscholingsregeling BPV. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming? Lees dan de voorwaarden.

Extra subsidie

Het is nu extra aantrekkelijk om vaktalenten een opleidingsplek te bieden in uw bedrijf! Met de maatregelen uit het Sectorplan voor de technische installatiebranche ontvangt u namelijk extra subsidie, naast de reguliere regeling van OTIB. Binnen de BPV zijn er drie mogelijkheden om in aanmerking te komen voor extra subsidie: 

  1. U neemt een nieuwe werknemer in dienst die een BBL-opleiding gaat volgen; of
  2. De (leerling-)werknemer(s) die een BBL-opleidingen volgen worden begeleid door één of meerdere leerlingbegeleiders van 55 jaar of ouder; of
  3. U heeft werknemers die een BBL-opleiding gaan volgen waarmee zij worden opgeschoold naar een hoger niveau. Deze regeling is beschikbaar voor zowel nieuwe als bestaande werknemers. 

U leest hier meer informatie over de verschillende regelingen en hoe u in aanmerking kunt komen voor deze extra subsidie. 

Leerling-werknemers

Heeft u leerling-werknemers in dienst waarvoor u geen leerwerkplek meer heeft of wilt u een leerling-werknemer in dienst nemen, klik hier en stuur ons een bericht. 

Deel deze pagina