DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Ervaringscertificaat

Erkenning van vakmanschap

Veel werknemers zijn nieuwsgierig naar hun ervaring, kennis en kunde. Veel werkgevers willen graag weten welk kennis en vaardigheden in het bedrijf aanwezig zijn. Het Ervaringscertificaat (EVC) is een instrument om dit in kaart te brengen en helder te maken welke kennis en vaardigheden nog verder kunnen worden ontwikkeld met minimale scholing.

Voordelen voor werkgever

  • Beter zicht op (verborgen) talenten van werknemers
  • Verlaagt de drempel voor werknemers om aan een opleiding te beginnen
  • Minder kosten en tijd voor scholing
  • Sneller beter opgeleide mensen

Voordelen voor werknemer

  • Beter zicht op de kwaliteiten
  • Erkenning voor ervaring en kennis
  • Opstap naar scholing
  • Mogelijke vrijstelling voor vakken of modules, dus sneller klaar met opleiding

Hoe werkt Ervaringscertificaat?

Een EVC-beoordelaar beoordeelt kennis, kunde en kwaliteit van de werknemer aan de hand van het samengestelde portfolio. Het portfolio bestaat uit behaalde diploma’s, gevolgde cursussen, werkbeschrijvingen en beschrijvingen van relevante nevenactiviteiten. Daarnaast legt de EVC-beoordelaar een werkplekbezoek af om te spreken met de werknemer en werkgever. De EVC-beoordelaar stelt een rapport op dat wordt afgesloten met een ontwikkel- of scholingsadvies. De capaciteiten van de werknemer worden in het Ervaringscertificaat vertaald naar landelijk erkende kwalificaties en diploma’s. Kijk voor een overzicht van erkende EVC aanbieders hier.

Tegemoetkoming in de kosten

OTIB vindt het belangrijk dat werknemers en werkgevers juist nu weten wat ze aan elkaar hebben. Op die manier kunnen bedrijven hun positie in de markt versterken. Daarom verstrekt OTIB voor 500 werknemers in de technische installatiebranche een financiële tegemoetkoming van 1250 euro voor een door OTIB begeleid EVC-traject. Bekijk hier meer informatie over EVC500.

Daarnaast is een financiële tegemoetkoming van 500 euro beschikbaar indien u kiest voor een niet door OTIB begeleid EVC-traject. U vindt hier meer informatie over deze EVC Regeling.

Interesse?

Een EVC-deskundige helpt u vanaf de eerste tot en met de laatste stap. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Via de Servicedesk, telefoonnummer 0800 - 885 58 85 (kosteloos), kunt u in contact komen met de EVC-deskundige in uw regio.

Deel deze pagina