DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Aanbod OTIB voor ROC's op het gebied van opleidingen duurzaamheid en energie

 
In samenwerking met ROC's en bedrijven heeft OTIB keuzedelen ontwikkeld op het gebied van duurzaamheid en energie. Concreet gaat het om de volgende keuzedelen. 
Beschikbare keuzedelen:
  • Duurzaam vakmanschap Elektrotechnische installaties niveau 2 en 3
  • Duurzaam vakmanschap Elektrotechnische installaties niveau 4
  • Duurzaam vakmanschap Werktuigkundige installaties niveau 2 en 3 
  • Duurzaam vakmanschap Werktuigkundige installaties niveau 4
Met deze keuzedelen leren de studenten over de technieken en soft skills die nodig zijn bij het verduurzamen van gebouwen en installaties. Zowel op het gebied van theoretische kennis als praktische vaardigheden. 
 
Nadat het volgen van de keuzedelen hebben de studenten voldoende basiskennis en ervaring om de benodigde technieken, in goede samenwerking met andere vakdisciplines toe te passen. Ook zijn zij in staat om collega’s en klanten te informeren en bij hen belangstelling te wekken voor duurzaamheid in het beroep. 
 
Dit motiveert de deelnemers om binnen de eigen mogelijkheden van het beroep, en samen met andere disciplines, Nederland te helpen bij de verduurzaming van de gebouwde omgeving. 

Ook leermiddelen en examens beschikbaar 
Deze keuzedelen zijn gemaakt door de technische installatiebranche (OTIB), bedrijven en ROC's. Met deze partijen hebben we ook leermiddelen ontwikkeld voor de keuzedelen. Examenservice MEI maakt hiervoor valide en betrouwbare examens. 
 
Voor meer informatie, mail Kees Hagens op k.hagens@otib.nl. Je kunt ook bellen naar 0800 – 88 55 885.
 
Onderwijskundige ondersteuning
In bijzondere gevallen ondersteunt OTIB een ROC met onderwijskundig advies en ondersteuning. 
 
Deelcertificaten voor contractonderwijs
OTIB ontwikkelt deelcertificaten “Adviseren over energiebesparende maatregelen – niveau 4” en “Optimaliseren van installaties – niveau 3”. Deze zijn in 2019 gereed. 
 
Meer weten over ondersteuning of de deelcertificaten? Mail Kees Hagens op k.hagens@otib.nl. Je kunt ook bellen naar 0800 – 88 55 885.
 
Overige instrumenten en netwerk
OTIB helpt ook bij het leggen of uitbreiden van contacten met bedrijven. We hebben een groot netwerk binnen de bedrijven, het regulier onderwijs en het cursorisch onderwijs. We zijn altijd bereid u te helpen aan de juiste contacten in uw regio.
 

Deel deze pagina