DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Thema > BIB-regeling

Stimuleringsregeling Behoud Installatietalent BBL (BIB)

Een toekomst voor installatietalent met de tegemoetkomingsregeling BIB
 

De technische installatiebranche zet tijdens de corona-crisis in op het behoud van talentvolle vakmensen. OTIB stimuleert daarom werkgevers om nieuw BBL-talent aan te nemen en BBL-studenten met een dienstverband in onze branche te behouden voor de toekomst. OTIB doet dit met de stimuleringsregeling behoud installatietalent BBL (BIB). 

Onder BIB gaat het om BBL-ers (Beroepsbegeleidende Leerweg) die bij een bij OTIB aangesloten werkgever in dienst zijn en voor wie sinds 12 maart 2020 de BBL-studie verstoord is. Met deze regeling stimuleert OTIB de werkgever om samen met het opleidingsinstituut (ROC of AOC), de praktijkopleider en de BBL-er een oplossing hiervoor in te richten zodat de studie door kan gaan, ook als deze in de startfase is of nog moet beginnen.

OTIB wil via BIB werkgevers stimuleren om BBL-ers te blijven opleiden. Onder deze regeling is de tegemoetkoming beschikbaar voor maximaal tweeduizend negenhonderdentwintig (2.920) BBL-ers. Voor meer informatie over alle maatregelen waarmee OTIB de technische installatiebranche ondersteunt, bezoek ook de website www.otibincoronatijd.nl

Reglementen en aanvraagformulieren
Download hier het reglement en het aanvraagformulier voor BIB.

BIB: 
reglement / aanvraagformulier
 
Geïnteresseerd in BIB?
Geïnteresseerd in of vragen over BIB? Neem dan contact op het Servicepunt Arbeidsmarkt Mobiliteit (SAM) via servicepunt@otib.nl of via 0800-6061. SAM begeleidt je graag bij het indienen van je BIB-aanvraag.
Deel deze pagina