DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Duurzame inzetbaarheid loont

Werken in de installatiebranche kan fysiek behoorlijk zwaar zijn en door de krapte op de arbeidsmarkt is de werkdruk hoog. De techniek verandert ook nog eens snel en dit vraagt om flexibele medewerkers. Ziekteverzuim, blessures of ongemotiveerd personeel ligt op de loer. Voor elk bedrijf loont het om duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda te zetten. Voor jong en oud. Niets doen is geen optie maar waar kun je beginnen?

Wat is duurzame inzetbaarheid?
Bij duurzame inzetbaarheid houd je zoveel mogelijk rekening met de omstandigheden en wensen van medewerkers in verschillende fasen van hun leven en loopbaan. Het richt zich dus op jong en oud. Voor jouw bedrijf is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar zijn en blijven. Medewerkers spelen dan goed in op veranderingen van taken, ontwikkelingen in het bedrijf of veranderingen die de markt vraagt.

Voorkomen is beter dan genezen. 
Je kunt al beginnen op de eerste werkdag van een nieuwe medewerker. Hoe houd je je medewerkers gemotiveerd en hoe voorkom je blessures aan de rug of de knie. Kortom: hoe eerder je met duurzame inzetbaarheid begint, des te meer resultaat je krijgt.

Hoezo loont dat?
Uit onderzoek blijkt dat bedrijven die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers, beloont worden. Het effect is: meer werkplezier, lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Mensen zullen langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt.

Wat bieden wij?
OTIB heeft samen met Techniek Nederland een scan ontwikkeld die meteen inzicht geeft in waar je bedrijf staat. Neem contact op met onze regiomanagers: 
Zij kunnen de uitslag met je doornemen. Wij hebben verschillende producten die kunnen helpen duurzame inzetbaarheid in jouw organisatie vorm te geven: denk aan onze workshop sterk in je werk voor beginnende vakmensen of aan de 50 of 60+ bijeenkomsten. Wij bieden advies op maat om de stap naar een duurzame organisatie te maken.

Doe de scan en neem contact op.
 

NAAR DE SCAN

Hoe duurzaam inzetbaar is jouw organisatie? 
Doe de scan en krijg meer inzicht zodat je vervolgstappen kunt nemen.
 
Deel deze pagina