DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Thema > In de regio

In de regio

De regio centraal
OTIB staat dicht bij de vakmensen. Daarom zijn we ook bij jou in de buurt aanwezig. We bezoeken bedrijven mee te denken over talentontwikkeling en onze producten en diensten toe te lichten. We verkennen kansen bij overheden als het gaat om de regionale arbeidsmarktproblematiek. We werken samen met andere sectoren op thema’s als instroom. En we helpen bij het verbeteren van de aansluiting tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. In elke regio zijn we samen met sociale partners aanwezig. 

Waar vind je ons?
We zijn in vier regio’s actief:
-    Noord Nederland & Gelderland/Overijssel
-    Midden-Nederland & Noord-Holland
-    Zuid-Holland
-    Zuid Nederland

In deze vier regio’s zijn zes Regionale Brancheplatforms Installatietechniek (RBPI’s) aanwezig waar sociale partners en het onderwijsveld nieuwe kansen en lokale initiatieven bespreken en ondersteunen. De leden van de platforms bestaan uit vertegenwoordigers van de sociale partners.

In elke regio zijn twee OTIB-regiomanagers actief:

  • Een algemene regiomanager richt zich op de samenwerking met regionale overheden, arbeidsmarktorganisaties, onderwijsinstellingen, praktijkopleidingscentra en andere opleidingsfondsen.
  • Een regiomanager bedrijven onderhoudt het netwerk van ongeveer 30.000 werknemers en 2500 bedrijven. Hij adviseert bedrijven over de producten en diensten van OTIB en over passende ondersteuning bij vragen rond het creëren van een goede leercultuur, scholingsvragen en instroom. De regiomanager wordt hierbij ondersteund door onder andere branchecoaches en arbeidsmarktcoaches.

Cijfers en feiten
Hoe staat het er nu voor met uw regio? Is er veel werk of juist een overschot aan technisch personeel? Waar liggen de kansen. In de OTIB Trendfiles vindt u de meest actuele cijfers uit uw regio. Stel uw eigen factsheet samen op www.trendfiles.otib.nl.
 

Deel deze pagina