DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Veiligheid voorop bij coronavirus

OTIB is zich bewust van de mogelijke gevolgen die het coronavirus heeft voor ondernemers en medewerkers. Het bestuur, de directie en de medewerkers van OTIB ondersteunen jullie graag met informatie en maatregelen waar mogelijk.

Vragen en antwoorden
OTIB kan zich voorstellen dat er veel vragen bij jullie leven. De brancheorganisaties Techniek Nederland, NVKL en de Vakbonden staan voor jullie klaar met raad en antwoorden. Wij voorzien jullie hierbij van de juiste contactinformatie. Werkgevers met specifieke vragen over maatregelen in hun bedrijf rondom het coronavirus kunnen met Techniek Nederland en de NVKL contact opnemen. Werknemers kunnen met hun vragen terecht bij hun vakorganisatie: CNV vakmensen, FNV Metaal of De Unie.

Ondersteuning overheid voor mkb en zzp
De overheid neemt maatregelen om het mkb-bedrijf en zzp'ers te ondersteunen. Op de website van de Rijksoverheid staat de meest recente informatie over deze maatregelen. 

De regeling Werktijdverkorting (wtv) is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Daarvoor in de plaats komt de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Momenteel wordt overleg gevoerd met UWV over de uitvoering van deze regeling. De hoofdlijnen van deze regeling zijn al bekend.

Veilig werken
Wij kunnen ons voorstellen dat je in de huidige situatie waarin het coronovirus actief is vragen hebt over veilig werken op de werkvloer. Vanuit onze brancheorganisatie ArboTechniek is een helpdesk ingericht voor bedrijven en medewerkers met vragen over de veilig en gezond werken.

Zij volgen de actuele ontwikkelingen en de adviezen die worden gegeven door RIVM, NCVB, Ministerie SZW, en andere branches om te borgen dat ze in lijn zijn met de actuele inzichten.

Op de website Helpdesk Corona Bouw en Installatietechniek vind je veelgestelde vragen (FAQ) en kun je zelf een vraag stellen of chatten met een medewerker. De FAQ’s worden regelmatig bijgesteld op basis van de gestelde vragen.

Behoud de kennis in je bedrijf
Wij willen graag met je mee denken om - waar mogelijk - in te te zetten op behoud van de opgebouwde kennis en ervaring in je bedrijf. Je medewerkers zijn hierbij van groot belang, hoe moeilijk dat ook is in deze tijd van crisis. Veel ondernemers zoeken creatief naar oplossingen, daar zijn we ons van bewust. Wie vooruit kijkt begrijpt dat het na deze crisis heel moeilijk kan worden om voldoende vakmensen en vakkennis te vinden. OTIB werkt daarom aan een maatregel die hierbij kan ondersteunen. Binnenkort meer nieuws.

Wat doet OTIB voor jou?
OTIB staat voor je klaar. Onze mensen in de regio beantwoorden ook graag al jullie vragen. Neem contact op met op OTIB op 0800 - 8855885 of kijk wie er in jouw regio actief is.

Deel deze pagina