DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Voorlichting > Havo / VWO

HAVO en VWO

Sleutelen aan de toekomst

In de derde klas van de HAVO en het VWO moet iedere leerling een profielkeuze maken. Een belangrijk moment, ook voor toekomstig werkgevers. Leerlingen die exact kiezen, kunnen later immers een beroep gaan uitoefenen in de techniek. Het is dus belangrijk dat voldoende leerlingen de keuze voor een exact profiel maken. OTIB wil leerlingen graag ondersteunen door hen een goed beeld te geven van de beroepen en mogelijkheden in de branche.

Voor HAVO- en VWO-leerlingen heeft OTIB voorlichtingsmateriaal en verschillende leermiddelen ontwikkeld:

  • Naast de educatieve game Professionals Comfort Crisis heeft OTIB ook het Comfort Crisis interactieve bordspel ontwikkeld. Door middel van vijf vakhelden maken leerlingen kennis met de verschillende disciplines in de technische installatiebranche.
  • Nederlanders leven langer en zijn vaker langer gezond. In het project Technologie Thuis Nu! kunnen leerlingen kennismaken met technologische innovaties in woningen waardoor mensen langer zelfstandig, comfortabel en veilig thuis kunnen blijven wonen. Voor leerlingen is er een speciale buitenschoolse les.
  • Jongeren maken op een interactieve en sportieve manier kennis met de kracht van techniek in een workshop Aikido en Techniek
Deel deze pagina