DELEN
X
Stuur door Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Linkedin Deel op Google Plus Deel op Pinterest
X

OTIB maakt gebruik van functionele cookies. Wilt u weten hoe OTIB omgaat met cookies bekijk dan het Privacy statement


Home > Voorlichting > Meisjes en Techniek > Girlsday

Girlsday

Girlsday is een jaarlijks evenement in april waar bedrijven in technische sectoren hun deuren openen voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar. Meisjes krijgen op deze dag de kans een kijkje te nemen in de fascinerende wereld van bètawetenschap en techniek én ontmoeten (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, DNA zichtbaar maken: het gebeurt allemaal tijdens Girlsday. Meisjes kunnen door heel Nederland deelnemen aan excursies en doe-activiteiten bij uiteenlopende technische bedrijven en instellingen. Op een leuke, interactieve én beroepsgerichte manier maken de meisjes op deze dag kennis met bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk.

Waarom Girlsday?

Veel meisjes in Nederland hebben (nog) geen goed beeld van beta/technische opleidingen en beroepen. Vaak kennen zij geen rolmodellen die in deze sectoren werken. Daardoor sluiten meisjes een wereld uit die zij eigenlijk niet kennen. Een wereld die hen veel te bieden heeft. VHTO, initiatiefnemer van Girlsday, wil daarom dat meisjes zich beter én breder oriënteren op hun toekomstige studiekeuze en streeft naar meer participatie van meisjes en vrouwen in bètawetenschap, techniek en ICT.

Girlsday 2015

Dit jaar vindt Girlsday plaats op donderdag 14 april 2016. Bedrijven, science centers, (onderzoeks)instellingen en scholen kunnen zich nu aanmelden.

Bekijk hier meer informatie of laat u inspireren door video’s en foto’s van voorgaande jaren.

Deel deze pagina